* Jabłka ligol / kg
Jabłka obniżają poziom cholesterolu, chronią serce, odtruwają organizm. Najlepsze jabłka są prosto z sadów, które dojrzewają w słońcu. To owoce dla zdrowia i urody !
Kalafior:
- skutecznie hamuje rozwój niektórych drobnoustrojów, zwłaszcza bakterii wywołujących m.in. wrzody żołądka
- bogate źródło kwasu foliowego
- ważnym składnikiem kalafiora są indole - substancje fitochemiczne, które chronią przed rakiem, co potwierdziły badania naukowe
- zawiera potężną dawką naturalnych antyoksydantów, przede wszystkim witaminy C oraz karotenoidów,
- posiada właściwości detoksykacyjne
- wzmacnia odporność, reguluje pracę układu krążenia.
Gospodarstwo rodzinne Białczyk
Wychowana na wsi, po latach doceniłam smak i zdrowie, które było i jest dla mnie tak naturalne i wszechobecne. Będąc rolnikiem, mając dostęp do zdrowej, świeżej i ekologicznej żywności, chcę się z Państwem podzielić smakiem i zapachem polskiej wsi.