Filtruj według

kosmetyki naturalne

Warzywa i owoce

Warzywa i owoce

Jest 48 produktów.

Pokazano 1-12 z 48 pozycji

Aktywne filtry

*Gruszki / kg

7,95 zł Cena

     Gruszki, jako jedne z nielicznych owoców, zawierają jod - minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy, są skarbnicą boru - minerału poprawiającego pracę mózgu, zapobiegającego utracie wapnia z kości.

* Seler / szt

3,95 zł Cena

     Seler dostarcza witamin, ułatwia odchudzanie, przyspiesza metabolizm. Zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy, naturalną witaminę B kompleks, kwas foliowy, witaminę PP i najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych.

Marchew / kg

3,75 zł Cena

 Marchewka - samo zdrowie.

Spowalnia procesy starzenia, odmładza i regeneruje skórę, poprawia wzrok, wzmacnia system odpornościowy organizmu.

* Jabłka wczesne / kg

5,50 zł Cena

    Jabłka obniżają poziom cholesterolu, chronią serce, odtruwają organizm. Najlepsze jabłka są prosto z sadów, które dojrzewają  w słońcu. To owoce dla zdrowia i urody !

*Ziemniak Lord / 5 kg

9,90 zł Cena

     Lord to odmiana wczesna , szczególnie polecana do sałatek ( zawartość skrobi 12%), o dobrym smaku.

Charakteryzuje się  dużymi bulwami, kształt owalny, o płytkich oczkach i jasnożółtym miąższu.

*Kapusta czerwona ok. 1 kg

7,50 zł Cena

     Kapustę czerwona zwaną również modrą, można jeść surową, ugotowaną, kiszoną oraz duszoną.

Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym przeciwutleniaczom. Jest wyjątkowo bogata w tiaminę, czyli witaminę B1.

Ziemniak Lord 10 kg/ worek

19,00 zł Cena

      Staś to odmiana średnio-wczesna, w typie kulinarnym ogólnoużytkowym o dobrym smaku (zawartość skrobi 14,1 %), nadaje się do smażenia, jak i gotowania, na naszych talerzach pojawia się zazwyczaj jako dodatek do mięs i sosów albo w postaci frytek.

Cechuje się bardzo dużymi bulwami, o regularnym kształcie, płytkich oczkach, żółtej skórce i żółtym miąższu.

Ogórki kiszone / 1 kg...

7,95 zł Cena

     Podczas kiszenia warzywa te nie tracą swoich cennych minerałów, a bakterie biorące udział w procesie kiszenia wytwarzają dużą ilość wit. C , dlatego też pozwalają wzmacniać organizm i zwiększać odporność na różnego rodzaju infekcje.