* Jabłka ligol / kg
Jabłka obniżają poziom cholesterolu, chronią serce, odtruwają organizm. Najlepsze jabłka są prosto z sadów, które dojrzewają w słońcu. To owoce dla zdrowia i urody !
Wystarczy zjeść jedną marchewkę dziennie, aby zaspokoić nasze dobowe zapotrzebowanie na witaminę A.
Częste spożywanie marchwi sprawia, że nasza skóra nabiera ładnego koloru, dzięki wit. A traci mniej wody, przez co jest elastyczna i jędrna.
Znaleźć w niej możemy witaminę A, C, witaminy z grupy B, a także witaminę E, H, K oraz PP. Zawiera składniki mineralne takie, jak wapń, potas, sód, żelazo, miedź, fosfor, magnez, cynk i kobalt, kwas foliowy, kwas jabłkowy oraz pektyny.
Dzięki obecności dużej ilości błonnika, marchewka pomaga regulować pracę przewodu pokarmowego, jest sycąca i zdrowa.
Spowalnia procesy starzenia skóry, odmładza i regeneruje skórę, wzmacnia system odpornościowy organizmu, pozwala zachować zdrowe i piękne włosy oraz paznokcie. Zawiera inozytol chroniący przed odkładaniem nadmiaru tłuszczu i cholesterolu.
Poprawia witalność i wigor. Polepsza jakość mleka z piersi i dba o zdrowie kobiet w ciąży.
Możesz jeść ją surową, gotowaną, pieczoną, latem i jesienią tylko umytą, a zimą obieraj ze skórki.
Marchew przechowuj w chłodnym miejscu w lodówce, najlepiej w papierowej torbie, po wcześniejszym odcięciu naci.
czy wiesz, że...
Marchew ma bardzo pożądany wpływ na naszą skórę - delikatnie wygładza zmarszczki i wzmacnia opaleniznę.
Gospodarstwo rodzinne Białczyk
Wychowana na wsi, po latach doceniłam smak i zdrowie, które było i jest dla mnie tak naturalne i wszechobecne. Będąc rolnikiem, mając dostęp do zdrowej, świeżej i ekologicznej żywności, chcę się z Państwem podzielić smakiem i zapachem polskiej wsi.