Filtruj według

kosmetyki naturalne

Warzywa ŚWIEŻE

Warzywa ŚWIEŻE

Jest 41 produktów.

Pokazano 1-12 z 41 pozycji

Aktywne filtry

Marchew / kg

4,90 zł Cena

 Marchewka - samo zdrowie.

Spowalnia procesy starzenia, odmładza i regeneruje skórę, poprawia wzrok, wzmacnia system odpornościowy organizmu.

*Seler / szt

4,00 zł Cena

     Seler dostarcza witamin, ułatwia odchudzanie, przyspiesza metabolizm. Zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy, naturalną witaminę B kompleks, kwas foliowy, witaminę PP i najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych.

*Pietruszka korzeń / 500 g...

7,90 zł Cena

     Pietruszka jest warzywem z rodziny selerowatych, dostarcza nam:  prowitaminy A, witaminy C, witaminy PP,  witaminy K, soli mineralnych (min. wapnia, magnezu, potasu),  żelaza,  flawonoidów.

Rabarbar / 1 kg pęczek

4,50 zł Cena

     Wzmacnia organizm, warunkuje piękną urodę, a na dodatek dobrze smakuje. Zawiera niewiele cukru, witaminę C oraz beta-karoten, a także witaminy z grupy B, składniki mineralne: wapń, potas, żelazo.

Pomidor
  • -10%
  • Obniżka

*Pomidor deserowy o...

9,90 zł Cena podstawowa 11,00 zł -10% Cena

     Pomidory zawierają: sole mineralne, karoten, witaminy C, B1, B2,  B6, K, PP. Niezwykle cennym składnikiem pomidorów jest likopen - czerwony barwnik, który dezaktywuje wolne rodniki, opóźnia procesy starzenia. Likopen nie ginie w obróbce cieplnej, w przetworach jest go 2- razy więcej niż w świeżych pomidorach.

Rzodkiewka / pęczek

2,80 zł Cena

     Rzodkiewka – najsmaczniejsza i najzdrowsza jest w sezonie. Ma mało kalorii, mnóstwo witamin, cennych minerałów i olejków eterycznych. To jedno z najzdrowszych warzyw z naszych ogrodów.

Koperek / pęczek

2,90 zł Cena

     Koperek – zielony dar natury.

Zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, żelazo, magnez, wapń, potas, fosfor.

Ryboflawina, foliany oraz niacyna, to przykład jedynie kilku z pozostałych kluczowych związków , które zawarte są w koperku.

Kalarepa / szt.

3,70 zł Cena

     Kalarepa jest bogata w witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6), znajdziemy w niej również sporo witaminy C, E, K, PP oraz kwas foliowy, szczawiowy, jabłkowy, nikotynowy. Już jedna sztuka tego warzywa jest w stanie pokryć praktycznie całodniowe zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminę C.

*Jarmuż / pęczek

5,50 zł Cena

     Barwne liście jarmużu są skarbnicą białka, błonnika, witamin - C i K, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu - silnego przeciwutleniacza.

 Niskokaloryczny, bogaty w błonnik i beztłuszczowy.

Szpinak EKO / pęczek

5,50 zł Cena

     Szpinak jest bogaty w antyoksydanty, żelazo i kwas foliowy. Warto jeść go w towarzystwie jogurtu, sera lub jajek.

Cenne warzywo liściaste - bogate w witaminy i składniki mineralne. Zawiera potas, foliany, żelazo, a także witaminy C, E, K, betakaroten i witaminy z grupy B, antyoksydanty - luteinę, neoksantynę oraz kwercetynę.

*Sałata / szt.

3,00 zł Cena

     Sałata masłowa to źródło soli mineralnych: wapnia, żelaza, sodu potasu, magnezu miedzi i cynku oraz witaminy C, A, B1, B2, B6 i E.

Sałata jest jednym z najbogatszych w błonnik warzyw. Dzięki temu wspomaga pracę układu pokarmowego, reguluje trawienie oraz oczyszcza jelita ze złogów i produktów przemiany materii.