Filtruj według

kosmetyki naturalne

Warzywa świeże

Warzywa świeże

Jest 40 produktów.

Pokazano 1-12 z 40 pozycji

Aktywne filtry

Marchew / kg

3,75 zł Cena

 Marchewka - samo zdrowie.

Spowalnia procesy starzenia, odmładza i regeneruje skórę, poprawia wzrok, wzmacnia system odpornościowy organizmu.

*Ziemniak Lord / 5 kg

9,90 zł Cena

     Lord to odmiana wczesna , szczególnie polecana do sałatek ( zawartość skrobi 12%), o dobrym smaku.

Charakteryzuje się  dużymi bulwami, kształt owalny, o płytkich oczkach i jasnożółtym miąższu.

Ziemniak Lord 10 kg/ worek

19,00 zł Cena

      Staś to odmiana średnio-wczesna, w typie kulinarnym ogólnoużytkowym o dobrym smaku (zawartość skrobi 14,1 %), nadaje się do smażenia, jak i gotowania, na naszych talerzach pojawia się zazwyczaj jako dodatek do mięs i sosów albo w postaci frytek.

Cechuje się bardzo dużymi bulwami, o regularnym kształcie, płytkich oczkach, żółtej skórce i żółtym miąższu.

* Seler / szt

3,95 zł Cena

     Seler dostarcza witamin, ułatwia odchudzanie, przyspiesza metabolizm. Zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy, naturalną witaminę B kompleks, kwas foliowy, witaminę PP i najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych.

*Pietruszka korzeń / 500 g...

3,95 zł Cena

     Pietruszka jest warzywem z rodziny selerowatych, dostarcza nam:  prowitaminy A, witaminy C, witaminy PP,  witaminy K, soli mineralnych (min. wapnia, magnezu, potasu),  żelaza,  flawonoidów.

*Kapusta czerwona ok. 1 kg

7,50 zł Cena

     Kapustę czerwona zwaną również modrą, można jeść surową, ugotowaną, kiszoną oraz duszoną.

Swój kolor zawdzięcza antocyjanom, czyli najsilniejszym przeciwutleniaczom. Jest wyjątkowo bogata w tiaminę, czyli witaminę B1.

*Pomidor / kg

7,90 zł Cena

     Pomidory zawierają: sole mineralne, karoten, witaminy C, B1, B2,  B6, K, PP. Niezwykle cennym składnikiem pomidorów jest likopen - czerwony barwnik, który dezaktywuje wolne rodniki, opóźnia procesy starzenia. Likopen nie ginie w obróbce cieplnej, w przetworach jest go 2- razy więcej niż w świeżych pomidorach.