Kapusta kiszona

     Kapusta kiszona okazuje się być idealnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie jesienno-zimowym, kiedy wzrasta zachorowalność na grypę i przeziębienie, wszystko to za sprawą dużej ilości witaminy C, zaś dzięki witaminom z grupy B wykazuje właściwości dotleniające.

Starożytni rzymscy lekarze leczyli kapustą choroby płuc, stawów, wątroby, choroby wrzodowe żołądka i dwunastnicy, obstrukcje, a także bezsenność.

Kapusta kiszona potrafi regulować temperaturę ciała. W przypadku zbyt wysokiej ciepłoty obniża ją, w przypadku zbyt niskiej - podwyższa.

Kuracja sokiem z kiszonej kapusty doskonale oczyszcza organizm, łagodzi kaszel, pobudza soki trawienne i apetyt, działa pobudzająco na wzrost komórek, a w efekcie odmładza.

Kapusta kiszona to dobry produkt dla osób odchudzających się, ze względu na niską wartość energetyczną, dużą ilość błonnika i dość szybkie zapewnienie uczucia sytości.

czy wiesz że ...

Kiszona kapusta zawiera siarkę - pierwiastek, który korzystnie wpływa na wygląd włosów, skóry i paznokci.

Gotujemy przepisy, już wkrótce ...

Mieczysław Banach

Mieczysław Banach

Inne produkty od dostawcy Mieczysław Banach

1 inny produkt w tej samej kategorii: