Kapusta pekińska

      Kapusta pekińska ma swoją ojczyznę w Chinach i Japonii, gdzie zresztą znana jest już od wielu setek lat, współcześnie ze względu na swe duże znaczenie kulinarne uprawiana jest w wielu krajach.

Kapusta pekińska pozytywnie wpłynie na nasz wzrok, układ nerwowy, układ kostno-stawowy i procesy trawienne, wspomoże serce, poprawi odporność, uchroni przed przeziębieniami, infekcjami i anemią.

Korzystnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie.

Nie zawiera cholesterolu, za to sporo błonnika oraz beta - karoten.

Aby wzbogacić jej smak można dodać do niej pomidory, cebulę oraz przyprawy: koperek, majeranek, kminek, lubczyk, czosnek, paprykę słodką, pieprz i sól. Majonez zastąp sokiem z cytryny lub tradycyjnym winegret.

Idealna na surówki, do dań chińskich, a także faszerowana jak gołąbki.

czy wiesz, że...

Wystarczy pół szklanki pokrojonej kapusty, by pokryć dzienne zapotrzebowanie organizmu  na beta - karoten.

Gotujemy przepisy, już wkrótce ...

Dobre z natury

Dobre z natury

Gospodarstwo rodzinne Białczyk

  Wychowana na wsi, po latach doceniłam smak i zdrowie, które było i jest dla mnie tak naturalne i wszechobecne. Będąc rolnikiem, mając dostęp do zdrowej, świeżej i ekologicznej żywności, chcę się z Państwem podzielić smakiem i zapachem polskiej wsi.

Inne produkty od dostawcy Dobre z natury

16 innych produktów w tej samej kategorii: