Bio Mąka orkiszowa biała...
Mąka TYP 650. Do wypieku domowych ciast, zagęszczania zup i sosów, jak również do wypieku domowego pieczywa.
Makaron orkiszowy Wstążki produkowane są z białej mąki orkiszowej bez dodatku soli i jaj.
Składniki: mąka orkiszowa* (100%), woda
*z rolnictwa ekologicznego
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (w 100 g):
Wartość energetyczna (energia): 1500 kJ=357 kcal
Tłuszcz: 1,29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g
Węglowodany: 73,04 g
w tym cukier: 1,99 g
Błonnik: 3,85 g
Białko: 10,56 g
Sól: 0,015 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu).
Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta* i owsa*, płaskurki*, samopszy*.
Produkcja BIO makaronów, płatków, mąki.
Firma NIRO Sp. z o.o. specjalizuje się w produkcji młynków ręcznych i elektrycznych oraz przystawek mielących do robotów kuchennych, do przemiału zboża, kawy, pieprzu dla domowego użytku.
Zajmujemy się również produkcją makaronów ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego oraz makaronów z białej mąki orkiszowej w zależności od gatunku z dodatkiem (lub bez) warzyw ekologicznych. W naszej ofercie znajdą Państwo również mąkę orkiszową, płatki śniadaniowe oraz ziarno owsa i orkiszu.